Meditatie: “Zuiver zilver”

(Psalm 12:7)

Deze psalm gaat over zwakken en armen (vers 6) die lijden onder geweld. En dan met name verbaal geweld: dingen die door de mensen gezegd en geroepen worden. David roept de Heer op om op te treden. Met krachtige dichterlijke taal vraagt hij de Heer om ‘hun valse tongen af te snijden’ (vers 4).

Het antwoord van de Heer is: ‘Om hen sta ik op, ik breng de redding die zij verlangen.’ Hoe betrouwbaar is die belofte? Als mensen zoiets zouden zeggen, dan moet je je maar afvragen of er ooit wat van komt. Beloften worden gemakkelijk verbroken! Maar bij de Heer is dat anders. Wat Hij zegt is zuiver als zilver, zevenmaal gelouterd. In zulk puur, gezuiverd zilver zit geen enkele verontreiniging meer. En zo is het woord van de Heer volkomen waar en betrouwbaar. Als Hij iets zegt, dan is het waar. Als Hij zegt op te zullen komen voor hen die lijden onder geweld, dan is het zeker. Daar mogen we naar uitkijken: het moment dat Hij orde op zaken zal stellen.

Lees: Psalm 12

Share