Meditatie: “Heilig paleis”

 

(Psalm 11:4)

Veel psalmen in dit deel van het Psalmboek gaan over onrecht, verkeerde dingen die gebeuren. En over gelovige mensen die zich afvragen wanneer God gaat ingrijpen. Ook Psalm 11 gaat over de vraag wat de Heer doet met zondaars en andere slechte mensen.

In het midden van deze psalm (vers 4) ligt een soort anker, een houvast: de Heer woont in zijn heilig paleis. Hij troont in de hemel en ziet met aandacht wat er op aarde gebeurt. Dat kun je niet zien, dat moet je geloven. De Bijbel vertelt het ons. En daardoor weten we dat de dingen niet zomaar gebeuren. Echt toeval bestaat niet, het leven is niet zinloos. En het vooral ook: kwaad blijft niet ongestraft en het goede blijft niet onopgemerkt.

Die wetenschap mogen we in ons achterhoofd, of beter in ons hart bewaren. En daarom mogen we schuilen bij de Heer, wat de mensen om ons heen ook roepen (vers 1). En we weten zeker dat we ooit bij Hem zullen zijn, vóór Hem zullen staan. We zullen onze God in de ogen kijken (vers 11).

Lees: Psalm 11

Share