Meditatie: “Rekenschap”

 

(Psalm 10:4,13)
‘God vraagt geen rekenschap.’ Dat denken zondaren: mensen die met God geen rekening houden. Die misvatting leidt ertoe dat ze doen waar ze zin in hebben. Psalm 10 beschrijft hoe mensen zonder God zich vergrijpen aan anderen, en denken dat ze ermee wegkomen. Dat is een grote vergissing.

Ook gelovigen kunnen die vergissing maken: denken dat de Heer niet boven alles staat, geen rekenschap vraagt van de daden van zondaren en rechtvaardigen. De dichter van deze Psalm weet beter. Hij roept de Heer op om juist wel rekenschap te eisen (vers 15). Hij weet dat de Heer pijn en verdriet opmerkt. Lijden dat ons kan overkomen gaat niet aan Hem voorbij! Hij ziet het, en Hij weegt het in zijn hand (vers 14). Dat betekent dat onze God ons verdriet ziet, voelt en op zijn waarde schat. Hij draagt het mee.

Lees: Psalm 10

Share