Meditatie: “Zoeken”

 

(Psalm 9:11)

De Heer verlaat niet wie Hem zoeken. Dat is een geweldige belofte. Zeker tegen de achtergrond van Psalm 9. Er gebeurt nogal wat in dit gedicht. Er zijn vijanden, goddelozen, haters. Kortom: de dingen gaan niet van een leien dakje. In al die moeilijke omstandigheden is de Heer erbij, Hij is bij wie Hem zoeken. Het woord ‘zoeken’ duidt op een intentie, een verlangen. We moeten Hem wel willen vinden! Het woord ‘zoeken’ betekent ook dat de Heer niet altijd voorhanden lijkt. Hij lijkt wel eens afwezig als wij Hem nodig hebben.

Het is één van de moeilijkste aspecten van het geloof: dat onze God er soms niet lijkt te zijn of niet lijkt te antwoorden als wij tot Hem roepen. Van David mogen we leren om Hem ook in die situatie te blijven vertrouwen. En om Hem met ons hele hart te loven (vers 2).

Lees: Psalm 9

Share