Welkom

Onze zondagse samenkomst wordt om 10.00 uur gehouden in de Exoduskerk aan de Beresteinlaan 263 in Den Haag (hoek Hengelolaan) zie Route...

Kom gerust een keer langs!

U bent van harte welkom. Onze samenkomst is toegankelijk voor iedereen.

Voor baby's is er een crèche en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er Kinderclub MOOZ van 10:30 tot 11:30 uur.

Meditatie: “Zoeken”

 

(Psalm 9:11)

De Heer verlaat niet wie Hem zoeken. Dat is een geweldige belofte. Zeker tegen de achtergrond van Psalm 9. Er gebeurt nogal wat in dit gedicht. Er zijn vijanden, goddelozen, haters. Kortom: de dingen gaan niet van een leien dakje. In al die moeilijke omstandigheden is de Heer erbij, Hij is bij wie Hem zoeken. Het woord ‘zoeken’ duidt op een intentie, een verlangen. We moeten Hem wel willen vinden! Het woord ‘zoeken’ betekent ook dat de Heer niet altijd voorhanden lijkt. Hij lijkt wel eens afwezig als wij Hem nodig hebben.

Het is één van de moeilijkste aspecten van het geloof: dat onze God er soms niet lijkt te zijn of niet lijkt te antwoorden als wij tot Hem roepen. Van David mogen we leren om Hem ook in die situatie te blijven vertrouwen. En om Hem met ons hele hart te loven (vers 2).

Lees: Psalm 9

Share

Meditaties

21 Al uw wensen