Maatregelen coronavirus

Welkom in de kerk
We zijn dankbaar voor de versoepelingen in de coronamaatregelen! In de dienst kan er weer iets méér! We gebruiken de protocollen van de PKN en de richtlijnen van het CIO als richtlijn: wat is verstandig en haalbaar in onze situatie?

Voor nu betekent dat praktisch:
o Er zijn 50 mensen welkom in de kerk. Dat betekent wel dat we ons slim over de zaal moeten verdelen, om voldoende afstand te kunnen houden.

Aanwijzingen en tips die gegeven worden: die volgen we natuurlijk op!
o Aanmelden vooraf is niet meer nodig. Wél: naam noteren bij binnenkomst op een lijst die op een tafel in de hal ligt. Gebruik daarvoor je eigen pen, of maak gebruik van de pennen/potloden die klaarliggen. Let op het verschil tussen ‘schone’ en gebruikte pennen/potloden.
o We mogen weer zingen.
o We proberen daarvoor zo goed mogelijk te ventileren. Dat kan betekenen dat het een beetje tocht en iets koeler is dan je zou verwachten.

De gewone spelregels blijven van kracht:
o 1,5 meter afstand bewaren, en elkaar daarbij helpen. Deze regel blijft belangrijk.
o Handen desinfecteren, geen handen geven. Extra handen wassen.
o Niet onnodig lopen door de zaal. Bij aankomst rechtstreeks naar de stoel lopen.
o Mondkapjes gebruiken we waar de 1,5 meter afstand niet werkt: bij drukke plekken in de kerk, zoals bij of in de keuken. Daar gelden de regels: 1 – niet onnodig blijven rondhangen, 2 – wachten tot er ruimte is, 3 – als het te druk is een mondkapje dragen.
o Thuisblijven bij klachten of na contact met coronapositieve mensen.

Laten we zoveel mogelijk gebruik maken van de mogelijkheden. Het is belangrijk om elkaar weer te ontmoeten en zo te bemoedigen. Fijn voor jezelf, goed voor de anderen!