Meditatie: “Uw tent”

 

(Psalm 31:21)

39 Uw tentOok het tweede deel van Psalm 31 gaat over vertrouwen: je vastklemmen aan de Heer, ongeacht de situatie. Die situatie is niet altijd makkelijk. Maar in alle omstandigheden is er een bijzondere plek om te schuilen: de tent van de Heer (vers 21). Dat is geen letterlijke plek waar je kunt wegkruipen. Het is een overdrachtelijke plaats: het gaat over het diepe bewustzijn veilig te zijn bij Hem. Je mag weten dat uiteindelijk niets jou kwaad kan doen als je bij God hoort. Geen lagen en listen, geen laster (vers 21).

Dat klinkt allemaal heel mooi. Is dat voor iedereen weggelegd? Het is voor iedereen die de Heer vreest en die wil schuilen bij Hem. Vrezen is: leven in diep ontzag voor Hem, zijn grootheid. Schuilen betekent: jezelf aan Hem toevertrouwen, het bij Hem zoeken.

De tent van God is geen plaats voor stoere mensen. Voor mensen die het allemaal goed op een rijtje hebben. De tent van God is een schuilplaats voor mensen die hun hoop vestigen op de Heer (vers 25).

Lees: Psalm 31:15-25

Share