Meditatie: “U verborg uw gelaat”

(Psalm 30:8)

37 U verborg uw gelaatPsalm 30 is een lied met tegenstellingen. In een paar verzen zingt David over de toppen en dalen van het leven. Hij kende beide in zijn leven, en de meesten van ons weten daar ook van. Wat in dit gedicht opvalt, is dat toppen en dalen zo dicht bij elkaar kunnen liggen. Dat is een belangrijke les. Een gelovige kan van alles meemaken. En in al die omstandigheden mag je weten dat de Heer er is.

Een tweede les leren we in vers 7 en verder. Als het in je geloofsleven goed gaat, kun je gemakkelijk je afhankelijkheid van God uit het oog verliezen. Je denkt dat je nooit zult wankelen (vers 7b). Dan grijpt de Heer in. Hij heeft ons lief, en Hij wil niet dat we gaan denken het zonder Hem te kunnen. Hij wil ons vasthouden omdat wij dat nodig hebben. En met dat doel laat Hij af en toe iets toe in ons leven. God verborg zijn gelaat voor David (vers 8b). Hij leek er even niet te zijn. David voelde zijn afwezigheid niet. En dat was voor hem het signaal om snel weer heel klein te worden, om de Heer aan te roepen (vers 9-11). En opnieuw te ontdekken dat de Heer helpt. Alle reden om onze God voor eeuwig te loven (vers 13).

Lees: Psalm 30

 

 

Share