Meditatie: “Wat ze verdienen”

(Psalm 28:4)

[singlepic id=129 w= h= float=right]Velen van ons klinkt het wat ongemakkelijk in de oren: een roep om wraak. David roept in deze Psalm, zoals in veel andere, om vergelding. Gaat dit wel over onze God? Heeft dit iets te maken met ons geloof?

Voor David en andere gelovigen uit de Bijbel was het belangrijk dat er een oordeelsdag zal komen. Ze wisten dat de wereld niet zo zal doormodderen. God gaat ingrijpen. Het kwaad en alle gevolgen ervan zullen weggedaan worden. Dat biedt houvast en troost als je met lijden en onrecht te maken hebt!

Het probleem is dat er nu soms weinig verschil te merken is, tussen Gods handelen met rechtvaardigen en onrechtvaardigen. Het lijkt of we als gelovigen gewoon opgaan in de massa die maar voortleeft. En of we hetzelfde meemaken als ieder ander (vers 3). Dat voelt niet goed, maar het hoort bij deze tijd van gebrokenheid, vóórdat God alle dingen zal herstellen. We kunnen lijden aan die gebrokenheid, en we mogen ons lijden naar de Heer uitroepen (vers 1,2). Dat geeft ruimte, dat lucht op. Als je naar de Heer gaat, ontdek je wie Hij is. Je weet dat Hij je hoort (vers 6). Hij is een herder die zorgt en draagt (vers 9).

Lees: Psalm 28

Share