Meditatie: “Waar uw glorie verblijft”

(Psalm 26:8)

[singlepic id=128 w= h= float=right]dynamiek. Er is in dit gedicht een man aan het woord die van alles meemaakt, die leeft te midden van huichelaars en zondaars, die zichzelf onderzoekt voor het aangezicht van God. En die ernaar verlangt om bij de Heer te zijn. In vers 6 beschrijft hij de entree van de tempel. Hij reinigt zich voor de Heer: ‘ik was mijn handen in onschuld’. Hij beseft dat hij alleen door Gods verzoening bij Hem kan komen: ‘ik maak een rondgang om uw altaar’.

Iemand die Gods verzoening, vergeving en reiniging in zijn leven heeft meegemaakt, kan vol verlangen naar de Heer gaan. Dat verlangen proef je in vers 8. De tempel is niet zomaar het huis waar de Heer woont – het is de plaats waar zijn glorie verblijft. Dat is belangrijk om te beseffen: God is oneindig groot en heerlijk. En bij die grote God mogen we komen om Hem te prijzen, samen met de rest van zijn volk (vers 12).

Lees: Psalm 26

Share