Welkom

Onze zondagse samenkomst wordt om 10.00 uur gehouden in de Exoduskerk aan de Beresteinlaan 263 in Den Haag (hoek Hengelolaan) zie Route...

Kom gerust een keer langs!

U bent van harte welkom. Onze samenkomst is toegankelijk voor iedereen.

Voor baby's is er een crèche en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er Kinderclub MOOZ van 10:30 tot 11:30 uur.

Meditatie: “Waar uw glorie verblijft”

(Psalm 26:8)

32 Waar uw glorie verblijft Als je Psalm 26 rustig op je laat inwerken, proef je de geestelijke dynamiek. Er is in dit gedicht een man aan het woord die van alles meemaakt, die leeft te midden van huichelaars en zondaars, die zichzelf onderzoekt voor het aangezicht van God. En die ernaar verlangt om bij de Heer te zijn. In vers 6 beschrijft hij de entree van de tempel. Hij reinigt zich voor de Heer: ‘ik was mijn handen in onschuld’. Hij beseft dat hij alleen door Gods verzoening bij Hem kan komen: ‘ik maak een rondgang om uw altaar’.

Iemand die Gods verzoening, vergeving en reiniging in zijn leven heeft meegemaakt, kan vol verlangen naar de Heer gaan. Dat verlangen proef je in vers 8. De tempel is niet zomaar het huis waar de Heer woont – het is de plaats waar zijn glorie verblijft. Dat is belangrijk om te beseffen: God is oneindig groot en heerlijk. En bij die grote God mogen we komen om Hem te prijzen, samen met de rest van zijn volk (vers 12).

Lees: Psalm 26

Share

Meditaties

26 Mijn herder