Welkom

Onze zondagse samenkomst wordt om 10.00 uur gehouden in de Exoduskerk aan de Beresteinlaan 263 in Den Haag (hoek Hengelolaan) zie Route...

Kom gerust een keer langs!

U bent van harte welkom. Onze samenkomst is toegankelijk voor iedereen.

Voor baby's is er een crèche en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er Kinderclub MOOZ van 10:30 tot 11:30 uur.

Meditatie: “Ik heb U lief”

(Psalm 18:2)

18 Ik heb u lief David gebruikt veel woorden als hij vertelt van de hulp die Hij van de Heer heeft gekregen. God heeft op bijzondere manier zijn macht laten zien, om David te verlossen uit de macht van zijn vijanden. We weten niet precies aan welke machten David dacht toen hij dit gedicht maakte. Hij heeft het over banden van de dood en het dodenrijk en valstrikken van de dood (vers 5 en 6). In zijn nood riep hij tot de Heer (vers 7), en Hij liet zijn almacht zien om David te bevrijden (vers 8-20).

Dat is allemaal prachtig, zo’n machtige verlossing. Maar er is iets wat er bovenuit gaat, en dat is de persoonlijke relatie die David had met God. David zegt erbij dat de Heer alles deed ‘omdat Hij mij liefhad’ (vers 20). En David begint zijn gedicht met ‘Ik heb U lief, Heer, mijn sterkte’. Onze God is degene die ons gered heeft, die wonderen deed en zal doen. Maar Hij is ook de God die ons liefheeft en die ik mag liefhebben.

Lees: Psalm 18:1-30

Share

Meditaties

34 Uw nabijheid