Welkom

Onze zondagse samenkomst wordt om 10.00 uur gehouden in de Exoduskerk aan de Beresteinlaan 263 in Den Haag (hoek Hengelolaan) zie Route...

Kom gerust een keer langs!

U bent van harte welkom. Onze samenkomst is toegankelijk voor iedereen.

Voor baby's is er een crèche en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er Kinderclub MOOZ van 10:30 tot 11:30 uur.

Meditatie: “De schaduw van uw vleugels”

(Psalm 17:8)

17 schaduw van Uw vleugels Psalm 17 gaat over leven tussen mensen die God niet gehoorzamen. En die moeilijk doen tegen hen die wél in Hem geloven. Dat levert spanning en tegenstand op.
David vraagt aan de Heer om hem te beschermen. Niet alleen tegen tegenstanders, maar ook voor zonde in zijn eigen leven. Hij vraagt de Heer om zijn leven te toetsen (vers 3). David verlangde ernaar om zijn leven in te richten naar Gods woord (vers 4 en 5) en om bij de Heer te schuilen (vers 6 en 7).

Schuilen is een activiteit van ons: we mogen bij de Heer wegkruipen. Wat is de activiteit van de Heer? Hij ‘verbergt ons ins de schaduw van zijn vleugels’ (vers 8). Deze uitdrukking roept het beeld op van een vogel die haar jongen dicht bij zich haalt en volkomen onzichtbaar maakt voor de buitenwereld. De kuikens zijn onbereikbaar voor koude en vijanden. Zo mogen wij wegkruipen bij onze God. En als we dan tevoorschijn komen, zien we Degene die ons beschermt. We mogen Hem in de ogen kijken en ons verzadigen aan zijn beeld (vers 15).

Lees: Psalm 17

Share

Meditaties

33 Eén ding