Welkom

Onze zondagse samenkomst wordt om 10.00 uur gehouden in de Exoduskerk aan de Beresteinlaan 263 in Den Haag (hoek Hengelolaan) zie Route...

Kom gerust een keer langs!

U bent van harte welkom. Onze samenkomst is toegankelijk voor iedereen.

Voor baby's is er een crèche en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er Kinderclub MOOZ van 10:30 tot 11:30 uur.

Meditatie: “Overvloedige vreugde”

(Psalm 16:11)

16 overvloedige vreugde Als je dit lied aandachtig leest valt op hoeveel woorden te maken hebben met vreugde, dankbaarheid en blijdschap. David, de dichter, was dolgelukkig dat hij God kende. Als we nog nauwkeuriger lezen, zien we dat dit niet betekende dat alles in zijn leven gladjes verliep. Hij had behoefte om bij God te schuilen, hij vroeg om Gods bescherming (vers 1). En die bescherming wilde hij niet zoeken bij alternatieve goden. Die machten wilde hij geen gedachte waardig keuren. Hij richtte zich in zijn leven op de Heer die zijn levenslot bepaalt (vers 5 en 6) en die hem in alles wilde leiden (vers 7 en 8).

Merk op hoe David in prachtige beeldspraak aangeeft dat de Heer hem zelfs door dood en graf heen zou bewaren. Niet het dodenrijk was zijn voorland, maar het eeuwige leven in de nabijheid van God, aan zijn zijde (vers 10 en 11). Dat is een plek waar overvloedige vreugde is. Die vreugde kende David ook al tijdens zijn leven – omdat hij schuilde bij God.

Lees: Psalm 16

Share

Meditaties

19 Gods weg is volmaakt