Welkom

Onze zondagse samenkomst wordt om 10.00 uur gehouden in de Exoduskerk aan de Beresteinlaan 263 in Den Haag (hoek Hengelolaan) zie Route...

Kom gerust een keer langs!

U bent van harte welkom. Onze samenkomst is toegankelijk voor iedereen.

Voor baby's is er een crèche en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er Kinderclub MOOZ van 10:30 tot 11:30 uur.

Kerst in de Exoduskerk

Meditatie: “Dwazen en zwakken”

(Psalm 14:1 en 6)

14 dwazen en zwakken Er zijn verschillende soorten mensen. In deze psalm komen de volgende types langs: dwazen, kwaadstichters, rechtvaardigen en zwakken. Als we goed lezen gaat het eigenlijk over maar twee groepen: mensen die geen rekening met God houden, en mensen die dat wel doen.

De eerste groep zijn dwazen, kwaadstichters. God kijkt naar hen, en moet concluderen dat er niets deugt bij hen (vers 3). Zij zelf zijn verdorven, hun daden zijn voor God gruwelijk (vers 1). Dat is geen blijde boodschap.

Het goede nieuws is dat mensen naar de andere groep kunnen overlopen. Ze kunnen ervoor kiezen om op de Heer te vertrouwen, en hun toevlucht bij Hem te zoeken. Dat betekent dat ze van zichzelf zwak worden maar veilig zijn bij de Heer (vers 6). Ze zijn veilig voor kwaadstichters, maar wat belangrijker is: ze zijn safe als God de mensen gaat beoordelen. Ze staan aan de goede kant.

Lees: Psalm 14

flashmob 60 jaar Morgenstond

Bekijk de film van de flashmob:

Meditatie: “Verlicht mijn ogen”

(Psalm 13:4)

13 verlicht mijn ogen Midden in dit lied staat Davids dringende verzoek aan de Heer om ‘zijn ogen te verlichten’, opdat hij niet ‘in doodsslaap zou wegzinken’. Wat betekent dit? David besefte dat hij God licht in zijn leven nodig had om de dingen helder te blijven zien. En dat het zonder Gods licht in zijn leven zo donker zou worden dat hij – bij wijze van spreken – zou sterven. Het licht zou bij hem uitgaan. Dit is een belangrijke les: als ons leven niet door de Heer verlicht wordt, dan is het wel heel donker.

De situatie waarin David deze vraag stelt, is een moeilijke. Niet voor niets vraagt hij de Heer hoe lang het allemaal nog moet duren (vers 2 en 3). Hij kijkt uit naar de redding. En terwijl hij daarop wacht, vertrouwt hij op de Heer. David zal juichen omdat God redding zal brengen. Hij zal zingen omdat hij bij voorbaat weet dat de Heer hem zal helpen (vers 6). Dat is echt vertrouwen.

Lees: Psalm 13

60 jaar Morgenstond

Op 10 november vieren we 60 jaar Morgenstond:

Deelnemen: mail naar jubileummorgenstond@gmail.com

Meditaties