Welkom

Onze zondagse samenkomst wordt om 10.00 uur gehouden in de Exoduskerk aan de Beresteinlaan 263 in Den Haag (hoek Hengelolaan) zie Route...

Kom gerust een keer langs!

U bent van harte welkom. Onze samenkomst is toegankelijk voor iedereen.

Voor baby's is er een crèche en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er Kinderclub MOOZ van 10:30 tot 11:30 uur.

Meditatie: “Zuiver zilver”

(Psalm 12:7)

12 zuiver zilver Deze psalm gaat over zwakken en armen (vers 6) die lijden onder geweld. En dan met name verbaal geweld: dingen die door de mensen gezegd en geroepen worden. David roept de Heer op om op te treden. Met krachtige dichterlijke taal vraagt hij de Heer om ‘hun valse tongen af te snijden’ (vers 4).

Het antwoord van de Heer is: ‘Om hen sta ik op, ik breng de redding die zij verlangen.’ Hoe betrouwbaar is die belofte? Als mensen zoiets zouden zeggen, dan moet je je maar afvragen of er ooit wat van komt. Beloften worden gemakkelijk verbroken! Maar bij de Heer is dat anders. Wat Hij zegt is zuiver als zilver, zevenmaal gelouterd. In zulk puur, gezuiverd zilver zit geen enkele verontreiniging meer. En zo is het woord van de Heer volkomen waar en betrouwbaar. Als Hij iets zegt, dan is het waar. Als Hij zegt op te zullen komen voor hen die lijden onder geweld, dan is het zeker. Daar mogen we naar uitkijken: het moment dat Hij orde op zaken zal stellen.

Lees: Psalm 12

Share

Meditatie: “Heilig paleis”

 

(Psalm 11:4)

11 heilig paleis Veel psalmen in dit deel van het Psalmboek gaan over onrecht, verkeerde dingen die gebeuren. En over gelovige mensen die zich afvragen wanneer God gaat ingrijpen. Ook Psalm 11 gaat over de vraag wat de Heer doet met zondaars en andere slechte mensen.

In het midden van deze psalm (vers 4) ligt een soort anker, een houvast: de Heer woont in zijn heilig paleis. Hij troont in de hemel en ziet met aandacht wat er op aarde gebeurt. Dat kun je niet zien, dat moet je geloven. De Bijbel vertelt het ons. En daardoor weten we dat de dingen niet zomaar gebeuren. Echt toeval bestaat niet, het leven is niet zinloos. En het vooral ook: kwaad blijft niet ongestraft en het goede blijft niet onopgemerkt.

Die wetenschap mogen we in ons achterhoofd, of beter in ons hart bewaren. En daarom mogen we schuilen bij de Heer, wat de mensen om ons heen ook roepen (vers 1). En we weten zeker dat we ooit bij Hem zullen zijn, vóór Hem zullen staan. We zullen onze God in de ogen kijken (vers 11).

Lees: Psalm 11

Share

Meditaties

12 zuiver zilver